Izvor in namen biodinamske masaže

Biodinamska masaža je dobila ime po sproščujočih metodah, ki jih je z ljubeznijo v 50. letih prejšnjega stoletja razvijala in utemeljila norveška psihoterapevtka in psihologinja Gerda Boyesen. Metode so učinkovite pri zdravljenju in lajšanju številnih fizikalnih in psiholoških stanj. Vključujejo harmonizacijo, osnovni dotik, periost masažo, energetsko porazdelitev, mišično gladenje in delo na nivoju avre in energetsko magnetnega polja telesa. Z opisom »biodinamska« je hotela nakazati na spontano prelivajočo se življenjsko energijo.

Edinstven vpogled Gerde Boyesen je bilo odkritje “skrivnosti” vegetativne sproščenosti. Odkrila je, da so prebavila in prebavni trak bistvenega pomena za presnovo nervoze in stresa. Odkrila je, da se stranski proizvodi stresa kopičijo v običajnih tekočinah v telesu in spremenijo njihovo sestavo. Kadar se zgodi konflikt v telesu, energija ostane zadržana v telesu in povzroča toksične obremenitve telesa. Vse to kasneje pelje do bolezni.

Biodinamska masaža je v velikih primerih koristna v preventivni namen in pomaga pri sproščanju obremenitev notranjih organov (npr. ledvic, jeter, kože, limfe, debelega črevesa, sinusov in vezivnega tkiva).