Kakovost

maj08_75Nekateri od fizičnih gibov, ki se uporabljajo v GPT, zagotovijo enake koristi za zdravje, kot jih dosegajo druge vrste vadbe. Za telesno aktivnost velja, da poveča posebne snovi nevrotransmiterje v možganih, ki se imenujejo endorfini. Endorfini ustvarjajo občutek dobrega počutja. Skupaj gibanje telesa krepi tudi funkcije drugih sistemov telesa, kot so obtočil in dihal, skeletnih in mišičnih sistemov.

Redna aerobna vadba pomaga pri presnovi glukoze, kardiovaskularne kondicije in teže nadzora. Zmerno do intenzivno izvajanje GPT lahko zmanjša tveganje za bolezni srca in nekatere vrste raka.

Plesna terapija pomaga ljudem ostanejo fizično krepki in krepijo ljubezen do sebe in drugih. Pri udeležencih GPT se izboljša dojemanje telesa. Klinična poročila kažejo, da je plesna terapija udeležencem pomagala pri razvoju telesne samopodobe, izboljšanju samospoštovanja, zmanjševanju stresa, anksioznosti in depresije, zmanjševanju kronične bolečine, telesne napetosti ter povečanju komunikacijske sposobnosti.

>>Intervju z Ljudmilo